hirek.png
Falunapok - főzés

 
Falunapok - rétes sütés

 
Pályázat - pénzügyi ügyintéző munkakör betöltésére

Csengőd Község Önkormányzata a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45.  (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Csengőd Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Pénzügyi ügyintéző munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Bács-Kiskun megye, 6222 Csengőd, Dózsa György utca 35.

A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök:
1. sz. melléklet I/19. Pénzügyi és számviteli feladatkör

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:
Az önkormányzat és intézményei vonatkozásában költségvetés, beszámoló és zárszámadás készítése, elemi költségvetés összeállítása, intézményfinanszírozási feladatok összehangolása. Költségvetési és mérlegjelentések elkészítésében való közreműködés, adatszolgáltatás a MÁK felé. Normatíva igénylése, elszámolása. Előirányzatok nyilvántartása. A költségvetési-gazdálkodási tárgyú képviselő-testületi döntések előkészítése. Kontírozás, főkönyvi könyvelés az EPER program használatával.

Bővebben...
 
Hagyományőrző zenés est

 
Tanszercsomag támogatás

Csengőd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekvédelmi ellátásokról szóló 15/2016. (VIII.05.) önkormányzati rendelettel döntött arról, hogy az önkormányzat az oktatási tanévkezdéssel járó anyagi terhek enyhítésére évi egyszeri alkalommal jövedelmi viszonyokra tekintett nélkül iskolakezdési támogatást nyújt a KT Bem József Általános Iskola Csengődi Általános Iskolája közoktatási intézményben tanulók szülőinek vagy törvényes képviselőinek részére.

Az Önkormányzat a támogatást tanszercsomag formájában biztosítja.

A támogatás a mellékelt nyomtatvány kitöltésével kérhető. A kérelem a Csengődi Polgármesteri Hivatalban nyújtható be.

NYOMTATVÁNY - letöltés


 

 
FELHÍVÁS

Emlőszűrő vizsgálatra 2016. augusztus 26 - ra (péntek) kizárólag augusztus hónapra meghívót kapott asszonyok részére autóbusz - különjárat indul a Polgármesteri Hivatal elől.

Indulás ideje: 6. 30. óra (gyülekezés a Polgármesteri Hivatal előtt: 6.15. - től)

A vizsgálathoz szükséges:
- meghívólevél, ( melyen szíveskedjenek feltüntetni a TAJ - számot és a telefonos elérhetőségüket ),
- személyi okmányok (személyazonosító -, lakcímigazolvány),
- ismételt megjelenés esetén előző leletek,
- vizsgálati leletek postázási költsége:
- először megjelenőknek: 130 Ft,    
- ismételten megjelenőknek: 540 Ft.

A vizsgálat helye: Kecskemét, Megyei Kórház

Érdeklődni és jelentkezni lehet 2016. augusztus 19 - ig !!!  az alábbi telefonszámokon:
- 20 / 341 - 6654 ( munkanapokon: 8 - 16 óra között ),  vagy
- 78 / 441 - 169 ( kedden és csütörtökön 8 - 10 óra között ), személyesen az Egészségházban (kedden és csütörtökön 8 - 10 óra között).

Az időben felfedezett emlődaganat jó eséllyel gyógyítható!
Éljen a felkínált lehetőséggel!

Turi Szilvia


 
VI. Országos Népek Tánca - Népek Zenéje

Meghívó a VI. Országos Népek Tánca - Népek Zenéje rendezvény regionális elődöntőire!

Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 10.

2016-ban a Hontravel Kft. hatodik alkalommal rendezi meg a Népek Tánca - Népek Zenéje országos rendezvénysorozatát, melyre Önöket is sok szeretettel meghívja.

Célunk, hogy összehozzuk a hazánkban és határainkon túl élő amatőr magyar és nemzetiségi hagyományőrző táncegyütteseket, zenekarokat, népdalköröket, korhatár nélkül várjuk a jelentkezéseket. A zsűri feladata, hogy az értékelésnél a csoportok életkora alapján is külön válassza a fellépőket, így az értékelésnél nagy hangsúlyt kapnak a kategóriákon kívül az életkori elkülönülések is. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a csoportok egy fesztivál keretén belül bemutatkozhassanak és megismerkedhessenek egymás kultúrájával.
A tavalyi évhez hasonlóan, a 2016-os évben elődöntőinket régiók szerint rendezzük meg annak reményében, hogy a kisebb településeken működő klubok, együttesek is bemutatkozhassanak rendezvényünkön.

A rendezvény részletes programjáról a jelentkezések beérkezése után küldünk értesítést. A legjobban szereplő csoportoknak a középdöntőt Kaposváron, a Kapos Hotelben rendezzük meg, november hónapban, a Döntőnek pedig Keszthely ad otthont decemberben a Hotel Helikonban.

Kérjük, hogy a mellékelt jelentkezési lapon azt a várost jelöljék be, ahol szeretnék bemutatni produkciójukat. Külön köszönettel tartozunk azoknak a kluboknak-, együtteseknek, akik ezt az információt egymás közt továbbítják, és így lehetővé teszik, hogy mindenki részese lehessen rendezvénysorozatunknak.

Segítséget kérünk azoktól, akik a felhívásunkat megkapták, hogy továbbítsák azok felé a csoportok felé, akikkel kapcsolatban állnak, hogy minél több klub felé eljusson a felhívásunk.

Az elődöntők helyszínei és időpontja:
2016. október 14.- CSENGŐD Dankó Pista Művelődési Ház 6222 Csengőd, József A. u. 29.


A következő kategóriákban várjuk a jelentkezéseket (magyar és nemzetiségi):

Szóló ének (népdal, műdal – magyar és nemzetiségi)
Szóló hangszer, együttes (magyar és nemzetiségi)
Tánc (néptánc, tájegységek és nemzetek tánca, egyéb tánc)
Népdalkör, kórus
Hagyományőrző népi játékok

Bővebben...
 
Térítési díj befizetésének időpontja

 
Kirándulás szerveződik

 
Tájékoztató

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskőrösi Járási Hivatala ügysegédje 2016. július 27. napján nem tart ügyfélfogadást.
Következő ügysegédi ügyfélfogadásra 2016. augusztus 10. napján (szerda) 14:00-16:00 között kerül sor.


 
Nyári tábor

 
Kéményseprőipari tevékenységgel összefüggő lakossági tájékoztató

Bács-Kiskun megye 13 településén – Akasztó, Bócsa, Csengőd, Dunafalva, Imrehegy, Kaskantyú, Kecel, Kiskőrös, Páhi, Soltszentimre, Soltvadkert, Tabdi és Tázlár – 2016. július 1-jétől a katasztrófavédelem végzi a kéményseprőipari közfeladatot a lakosság körében. A közületek megrendelés útján vehetik igénybe a közszolgáltatást, vagy a katasztrófavédelemtől, vagy a megyében még tovább működő szolgáltatótól. (A felsorolt településeken kívüli területek ellátása tekintetében jelenleg nincs semmilyen változás.)
A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve országosan, az egységes kiszolgálás érdekében központi ügyfélszolgálati rendszerben tájékoztatja és segíti az ügyfeleket. Az ellátás zavartalansága érdekében a központ munkáját a Megyei Ellátási Csoportok támogatják, amelyek elsődleges feladata az ellátási területhez kapcsolódó sormunka és a soron kívüli kéményseprőipari feladatok munkaszervezése.
Általános tájékoztatásért látogasson el a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu weboldalra, vagy tárcsázza az 1818-as ingyenesen hívható központi telefonszám 9.1.6-os menüpontját.
Ügyeit írásban a honlap ügyfélszolgálati oldalán az Ügyintézés pontból indítva a nap 24 órájában, vagy e-mailben a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre küldve, vagy postai úton a 1903 Budapest, Pf.: 314. címre küldve intézheti.
Telefonon a 1818-as kormányzati ügyfélvonal 9.1. menüpontjában, a kiválasztott feladat alszámán jelentkező ügyintéző, vagy személyesen – ügyfélfogadási időben – a megyei ellátási csoport munkatársai állnak rendelkezésére. Az ügyfélfogadási idő országosan hétfő: 8-20, kedd - péntek: 8-14 óráig működik.
A Bács-Kiskun Megyei Ellátási Csoport címe: Kiskunfélegyháza Kossuth Lajos utca 1.
A biztonság közös érdekünk! Fogadják bizalommal kéményseprőinket!


 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 38